Flyvemyrer er vel også en slags myrer ?

Myrebekæmpelse er en tillidssag !

Noget så banalt og uskyldigt som nogle små sorte eller røde myrer, der trisser rundt i huset behøver ikke være noget man skal ignorere eller lade være. Det er sådan set bare at spørge moster Helga på 85, som ellers er vokset op på landet lidt udenfor København – eller nærmere betegnet Nordsjælland, som det så fint hedder i dag.  Måske nok mest fordi, der altid ligger en undertone i det, når man nu kommer fra Jylland, hvor alt på Sjælland kun betragtes som noget fisefornemt.

I foråret pibler myrerne ind – både fra terrasse, fliser og græsplæne, men så sandelig også fra under huset, der næsten er det værste.  I hvert fald, hvis man spørger dem, der har prøvet at have myrer inde på livet sådan for alvor.  Man kan ikke spørge mange, der ikke kender til dét at have kendskab til myrer.  Men der findes flere og flere i dag, der for alvor har kæmpet en kamp mod myrer, der er kommet indendørs – og ind i køkkenet.  Tilbage til min kære moster…

Flyvemyrer er ikke nogen spøg - her er Helga 85

Hun var lige kommet hjem fra ferie, og havde låst bagdøren op til sit køkken. Nu tænker de fleste nok… Ah indtrængen og måske noget med tyveri. Men nej, dette var langt værre, end de fleste kan forestille sig.  Selvom det var sommer og solen skinnede fra en skyfri himmel, så var der sort i hendes køkken – kulsort !  Hun havde simpelthen fået en myreinvasion af en anden verden – FLYVEMYRER !  De var overalt, på vinduer, opvaskemaskine og helt ind i stuen og ud i bryggerset.  Selvom hun er oppe i årene, så kender hun de fleste eder. Og den fik ikke for lidt, skulle jeg hilse at sige.

Det mindede meget om den jul, hvor hun havde fået mus på loftet ( troede hun ).  Men det viste sig hurtigt, at det var borebiller i træværket, hvor disse træorm sad og bankede i tagkonstruktionen.  Hun ledte overalt efter skadedyr på loftet, men der gik alligevel knap 2 år, inden hun kiggede op, og fandt ud af hendes skadedyrsproblem.

Denne gang tøvede hun dog ikke længe.  Hun greb sin Iphone i et væk og ringede straks efter noget myrer bekæmpelse hos et skadedyrsfirma i Horsens & Vejle, som hun havde fuld tiltro til, da de var autoriseret og havde eksisteret i mange år.  Det var vist samme gode skadedyrsbekæmper, der havde hjulpet hende af med hendes skadedyr på loftet dengang.  De kom lynhurtigt ud, og gav hende garanti for, at det helt sikkert nok, var noget de skulle kunne klare med den stærke myregift, som de sprøjtede ud i hendes køkken.  Kort efter lå alle myrerne på ryggen og sprællede.